Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
E Kitaphanem

E Kitaphanem haber portalı ve güncel içerikler

E Kitaphanem

E Kitaphanem haber portalı ve güncel içerikler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

CHP’li Özgür Çelik’ten Uyuşturucu Sorununa Sert Tepki

By Elif Yılmaz
17 Mayıs 2026 2 Min Read
CHP’li Özgür Çelik’ten Uyuşturucu Sorununa Sert Tepki için yorumlar kapalı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Halkın Gündemi Buluşmaları” etkinliğinde yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadelenin Türkiye’nin en acil sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Çelik, Bağcılar, Güngören ve Esenler gibi bölgelerde yaptığı ziyaretlerde ailelerin kendisine sıklıkla “Çocuklarımız için endişeliyiz.” dediğini belirtti. Uyuşturucu sorununu insanlar artık sadece bir güvenlik sorunu olarak görmüyor; sokaklarında, okul önlerinde ve evlerinin içinde yaşanan bir kriz olarak algılıyorlar. 10-12 yaşındaki çocukların uyuşturucuya erişiminin her geçen gün kolaylaştığına dikkat çekti.

Çelik, eczanelerde bağımlılık yapıcı ilaç arayanların sayısının arttığını ifade ederek, “Toplum bu durumu sadece ‘kötü arkadaş çevresi’ veya bireysel bir tercih olarak değerlendirmiyor. Yoksulluk, çeteleşme, güvencesiz çalışma, suç ekonomisi ve devletin denetim kapasitesinin yetersizliği, uyuşturucu kullanımını artıran temel etkenler arasında yer alıyor. Kötümser araştırmalar, Türkiye’de 10 milyona yakın insanın uyuşturucu kullandığını ortaya koyuyor. Sadece 400.000 kişi uyuşturucu kullanımı veya ticareti nedeniyle adli işlem görmüş durumda.” dedi.

2025 yılı verilerine göre metamfetamin yakalamalarında %54’lük bir artış yaşandığını dile getiren Çelik, yasa dışı üretilen sentetik ilaç miktarında ise %227’lik bir artış söz konusu olduğunu söyledi. Türkiye’nin artık uyuşturucu trafiğinde hem transit hem de hedef ülke konumuna geldiğini belirtti. Uyuşturucu sorununun sınır kapılarında değil, mahallelerde, gençlerin yaşamlarında etkili olduğunu ifade eden Çelik, Türkiye’deki mücadelenin büyük ölçüde operasyon sayılarına ve yakalama haberlerine dayandığını, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Uyuşturucuyla mücadelede kara para aklama ve uluslararası bağlantıların kırılmadığı sürece sokağa yapılan operasyonların sadece istatistikten ibaret kaldığını ifade eden Çelik, ülkedeki uyuşturucu mücadelesinin son dönemde yalnızca ünlü isimler üzerinden yürütüldüğünü vurguladı. Gerçek bir mücadele vermek isteyen bir ülkenin varlık barışı gibi süreçleri yürütmeyeceğini belirten Çelik, bu durumun uyuşturucuyla mücadeleye olumsuz etkiler yarattığını ve bu sorunun bedelini en çok ailelerin ve gençlerin ödediğini söyledi. Toplumda, uyuşturucunun artık engellenemez bir sorun haline geldiği yönünde bir umutsuzluk bulunduğunu dile getirdi.

Author

Elif Yılmaz

Follow Me
Other Articles
Previous

Eski Çalışanından Patronuna Ateşli Saldırı

Next

Askeri Tarihin İzleri: Deveboynu’nda Lalelerle Büyüleyici Bir Görsel Şölen

SON YAZILAR

  • WhatsApp Kanallarında Medya Yönetimi Kolaylaşıyor
  • Google’dan AirTag’e Rakip: Pixel Tag Geliyor
  • 4 bin yıllık keşif tarih kitaplarını yeniden yazdırabilir
  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, haziran ayı iş gücü verilerini değerlendirdi
  • 24 milyon kişinin yaşadığı dev şehir yavaş yavaş batıyor: Evler, yollar ve tarihi yapılar tehlikede
  • TÜRK-İŞ temmuz verilerini açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar oldu?
  • Citi, Fed’e yönelik gevşeme beklentisini değiştirmedi
  • Hindistan’da para birimini korumak için yüklü döviz satışı
  • Etimesgut Belediyesi’ne operasyon… YENİ Parti’den Erdal Beşikçioğlu’nun gözaltına alınmasına ilk tepki: ‘Seçmen iradesi hedef alınıyor’
  • Azimut Holding/ Salar: Onaylardan sonra Yapı Kredi’nin dağıtım ağlarına entegre olacağız

Sayaç

Copyright 2026 — E Kitaphanem. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al