70 günlük tatil kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

TBMM, 70 Günlük Tatil İçin Kapandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın sona ermesiyle birlikte 70 günlük tatile çıktı. Tatil kararına ilişkin detaylar 22 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Meclis, 1 Ekim 2025 Çarşamba günü saat 14.00’te yeniden toplanacak.

Meclis 1 Ekim’e Kadar Kapalı: Genel Kurul’un 20 Temmuz 2025 tarihli 113’üncü birleşiminde alınan kararla birlikte TBMM, 21 Temmuz Pazartesi gününden itibaren tatile girdi. 70 gün sürecek bu yasama arası boyunca Meclis çalışmaları büyük oranda duracak.

Tatil Kararı Resmi Gazete’de: Tatil kararının ardından Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle birlikte, Meclis’in tatil ve ara verme süreleri netleşti. Karar, 22 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe girdi.

3 Komisyon Çalışmalarına Devam Edecek: Ancak Meclis’in tamamı tatile girmiyor. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile Dijital Mecralar Komisyonu, tatil süresince de çalışmalarına devam edecek.

Bu komisyonların tatil ve ara dönemlerinde de görev yapmasına ilişkin kararlar, yine 20 Temmuz’daki 113. birleşimde TBMM Genel Kurulu tarafından alındı ve Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandı.

Related Posts

Çanakkale’de cinayet şüphesi: Özbek kadın evinde ölü bulundu

Özbekistan uyruklu Dinara Alya Urkasimova, evinde ölü bulundu. Erkek arkadaşı M.K. gözaltına alındı.

Adana’da Dolandırıcılık Operasyonu

Polis taklidi yaparak emekli vatandaşı dolandıran 2 şahıs yakalandı, 4.25 milyon lira değerinde altın kayıp.

Tıbbi kenevir ekimi artık serbest: Süreç nasıl işleyecek

Kamuoyunda “esrar” olarak bilinen kenevirin ekimi ve ticaretinin genişletilmesine ilişkin yasa teklifi, Meclis’te kabul edilerek yasalaştı.

İsrail basını, ordunun Deyr El Belah planını yazdı: “Koridor açmak istiyorlar”

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Deyr El Belah’a kara saldırısı düzenleyerek burada yeni bir koridor açmak istediği belirtildi.

Eski ehliyetinizi yenilemek için geri sayım başladı: 1 Ağustos’tan sonra 7.438 TL ceza kapıda!

Sürücüler dikkat! Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için tanınan sürede sona gelindi. 31 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla sona erecek olan bu fırsatı kaçıranlar, 1 Ağustos’tan itibaren ceplerinden tam 7 bin 438 TL ödemek zorunda kalacak. Oysa halen yalnızca 15 TL’lik cüzi bir ücretle ehliyet yenileme işlemi yapılabiliyor.

Fenerbahçe’de Granit Xhaka için yeni hamle! Rakip Sunderland

Orta saha arayan Fenerbahçe gözünü Granit Xhaka’ya çevirdi. Alman basınına göre; Granit Xhaka için en somut teklifler Fenerbahçe ve Sunderland’den geldi ancak Leverkusen bu teklifleri kabul etmedi. Fenerbahçe ve Sunderland, tekliflerini revize etmeye hazırlanıyor.