Fransa, Çad’daki bir askeri üsten çekildi

Fransa ile Çad Arasındaki İşbirliği Anlaşması Sona Erdi

Fransa ile Çad arasındaki işbirliği anlaşmasının sona ermesinin ardından, Paris hükümeti, Çad’daki Faya Askeri Üssü’nü boşalttı. Fransa Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın Çad’daki askerlerinin tahliyesi devam ediyor.

Çad’da bulunan Fransız askerlerinin konuşlu olduğu Faya Askeri Üssü, Çad ordusuna geri verildi. Çad hükümeti, savunma sanayisi ve güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan anlaşmayı iptal etme kararı aldı. Bunun üzerine Fransız savaş uçakları ve askeri birlikler ülkeyi terk etmeye başladı.

Çad makamları, ülkede bulunan 1000 Fransız askerinin çekilme sürecinin 31 Ocak’a kadar tamamlanmasını istedi. Fransa ile Çad arasındaki bu gelişmeler dünya genelinde dikkatle takip ediliyor.

Related Posts

Cemil Tugay’dan toplu sözleşme açıklaması: ‘İzmir halkının onayına sunacağım’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, grevdeki sendikalar ile uzlaşı olmaması durumda sendika yetkilileri tarafından gönderilen teklifleri İzmir halkının onayına sunacağını açıkladı.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Temsilcisi Cumartesi Anneleri eyleminde

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, İstanbul’da Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki 1053. hafta buluşmasına katılarak kayıplar için adalet arayan ailelere destek verdi.

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyona EMEP’ten tepki: Erdoğan kimin için ne söylüyorsa kendisi onun bin katını yapıyor, ahtapot sarayda!

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyona EMEP’ten tepki: Erdoğan kimin için ne söylüyorsa kendisi onun bin katını yapıyor, ahtapot sarayda!

Asiye’nin katili en yakınıymış!

Gaziantep’te boğulmuş halde bulunan Asiye’yi annesinin öldürdüğü ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Orban’ın görüşmesinde Türkiye ile Macaristan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı

Evleri yaşanmayacak hale getiriyor, vakalar 2 katına çıktı

Ölümcül küf vakalarının endişe verici boyutlara ulaştı. Özellikle İngiltere’de bu durum ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirdi.