TVF, Türk Telekom borcunu 750 milyon dolarlık krediyle refinanse etti

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türk Telekom’un yüzde 55 hissesinin satın alımı için 2022‘de kullandığı kredinin borcunu erken kapattığını duyurdu. Kalan bakiye 5 yıl vadeli, 750 milyon dolar tutarındaki yeni bir krediyle refinanse edildi.

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türk Telekom’un yüzde 55 hissesinin satın alımı için 2022‘de kullandığı kredinin borcunu kapattı.

TVF İLK KEZ BİR KREDİSİNİ ERKEN ÖDEME İMKANI ELDE ETTİ

TVF’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Varlık Fonu ilk kez bir kredisini erken ödeme imkanı elde etti.

Yapılan açıklamada; “Türk Telekom için 2022’de kullanılan kredinin refinansman süreci tamamlanırken, bu işlem sayesinde toplamda 150 milyon doların üzerinde faiz tasarrufu sağlandı.

Bu nedenle, 2025 yılı anapara taksiti dahil olmak üzere toplam 634 milyon dolarlık kredi borcu erken ödenirken, kalan bakiye 5 yıl vadeli, 750 milyon dolar tutarındaki yeni bir krediyle refinanse edildi.

Yeni krediyle birlikte önceki anlaşmadaki vade sonu balon ödeme yapısı kaldırıldı; taksitler vade geneline yayıldı ve ödeme planı TVF’nin nakit akışına uygun hale getirildi.

Ayrıca, eski kredi kapsamında Türk Telekom‘dan elde edilecek gelirler üzerindeki kısıtlamalar kaldırılarak, bu gelirlerin serbestçe kullanılması mümkün hale geldi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ermut, gerçekleştirilen refinansman işleminin, TVF’nin hem finansal disiplinini hem de uzun vadeli vizyonunu ortaya koyduğunu bildirdiğini açıkladı.

Ermut, “Güçlü bilanço yapımız ve stratejik yaklaşımımızla Türkiye’nin geleceği için değer üretmeye devam edeceğiz. 2025 yılında maden ve İzmir limanında yeni yatırımlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini dile getirdi.

Related Posts

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Türkiye otomotiv sektörü yılın ilk yarısında tarihi rekor kırdı

Otomotiv sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 19 milyar 986 milyon 716 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ilk 6 aylık ihracatına imza atarken, sektörün toplam ihracattaki payı da yüzde 15,2 olarak hesaplandı.

Erdoğan ve emeklileri topa tuttu: Adam zam vermiyor ama biz hala alkışlıyoruz!

Artvin merkezde kurulan haftalık halk pazarındaki durgunluk esnafı zorluyor. Pazar esnafı, meyve fiyatlarındaki artıştan ve satış yapamamaktan şikâyetçi. Pazarcı Seydullah Kara, fiyatların yüksekliğine dikkat çekerek, “Pazarın en yüksek fiyatı ne …