Fransız bakan, terör örgütü elebaşı Mazlum Abdi ile görüştü

Fransa Dışişleri Bakanı Barou, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde Temaslarda Bulundu

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Noel Barou, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) ziyaretlerde bulundu. Barou, başkent Erbil’de terör örgütü PKK/YPG’in lideri “Mazlum Abdi” kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile bir araya geldi.

Gerçekleşen görüşmede, Suriye’deki Kürtlerin durumu masaya yatırıldı. Irak basınında yer alan habere göre, toplantıya PKK’nın Suriye’deki uzantısı Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) siyasi kanadından İlham Ahmet de katıldı.

İki taraf, özellikle Suriye’nin kuzeydoğusundaki istikrarın korunması, Kürt siyasi aktörler arasındaki diyalogun güçlendirilmesi ve Suriye krizine yönelik çözüm yollarını ele aldı.

Barou, Irak’ın Farklı Siyasi Aktörleriyle de Görüştü

Fransız Bakan Barou, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, Irak’ın başkenti Bağdat’ta da temaslarını sürdüren Barou, ülkenin toprak bütünlüğünü desteklediğini belirtti. Barou aynı zamanda Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani ile de bir araya geldi.

Related Posts

14 yıl sonra ilk ziyaret!

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy 14 yıl sonra Suriye’ye ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi.

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul’da kontrolden çıkan vinç 18 aracı biçti

İstanbul’da sürücüsünün kontrolünden çıkan vinç, park halindeki 18 araca çarptı.

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

AKOM İstanbulluları uyardı! Sıcaktan kavrulacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbulluları 5 Temmuz ile 9 Temmuz tarihleri arası için uyardı. Bu tarihler arasında sıcak hava dalgası bunaltacak

Uluslararası Af Örgütü: Kanıtlar, İsrail’in soykırım uygulamak için açlığı kullanmayı sürdürdüğünü gösteriyor

Uluslararası Af Örgütü: Kanıtlar, İsrail’in soykırım uygulamak için açlığı kullanmayı sürdürdüğünü gösteriyor