‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

Türkiye, Avrupa’nın En Düşük Asgari Ücret Veren Ülkelerinden Biri Haline Geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Eurostat’ın asgari ücret verilerini inceledi. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin Avrupa’da en düşük asgari ücret veren ülkeler arasına girdiğine dikkat çekti. Eurostat verilerine göre, Türkiye’deki brüt asgari ücret 19 Mart operasyonu sonrasında 708 Euro iken, 592 Euro’ya düşerek yüzde 16 oranında azaldı.

Avrupa genelinde en yüksek brüt asgari ücreti alan ülke Lüksemburg oldu ve 2.638 Euro ile listenin başında yer aldı. Türkiye ise 708 Euro ile sondan altıncı sırada bulunuyor. 2024 yılının ilk altı ayı verilerine bakıldığında ise Türkiye, 613 Euro asgari ücret ile sondan beşinci sırada yer almıştı. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin güncel kurlarla Arnavutluk ve Bulgaristan’ın ardından üçüncü sırada yer aldığına işaret etti.

Asıl Zarar Asgari Ücretliye!

Güncel kur ile Türkiye’nin asgari ücretinin 592 Euro olduğunu ve bu durumun Arnavutluk ve Bulgaristan’ın ardından Avrupa’da üçüncü en düşük seviyede olduğunu belirten Bakırlıoğlu, ülkenin 2024 yılında sondan beşinci sıradan sondan üçüncü sıraya gerilediğini vurguladı. Bakırlıoğlu, döviz kurlarındaki oynaklığın Merkez Bankası’nı harekete geçirdiğini ve iktidarın yaklaşık 50.4 milyar dolarlık döviz rezervi sattığını ifade etti.

Enflasyonun arttığı bir ortamda, ücretlerin azaldığına dikkat çeken Bakırlıoğlu, net asgari ücretin alım gücünün korunabilmesi için zamların kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ülkenin gerçek gündeminden kaçılamayacağını ve asgari ücretlinin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Bakırlıoğlu, halkın açlıkla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Related Posts

Bakan Kurum: 2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik.” dedi.

THY’den milyarlık zarar

THY, 2025 yılı ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. THY, yılın ilk 3 aylık bölümünde 1 milyar 818 milyon TL zarar etti.

Elektrik üretimi şubatta arttı

Türkiye’nin lisanslı elektrik üretimi şubatta önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,5 artarak 27 milyon 326 bin 453 megavatsaat oldu.

Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 3 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 62 milyon 66 bin 491 dolara ulaştı.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir