AKP’li başkandan yemek kıyağı! 1 ton baklava sipariş etmiş

Pendik Belediyesi’nin 2024 Yılı Denetim Raporu Tartışma Yarattı

İstanbul’un Pendik ilçesindeki AKP yönetimindeki belediyenin 2024 yılına ait Denetim Komisyonu Raporu, nisan ayı belediye meclis oturumunda incelendi. Rapor, CHP’li üyeler tarafından çeşitli gerekçelerle eleştirildi.

CHP’li üyeler, belediye bütçesinden bazı dernek ve vakıflara kira ödemeleri yapıldığını raporda belirtti. Rapora göre, Pendik Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı’na ait öğrenci yurdunun 241 bin 612 TL’lik, Yedi Hilal Derneği’ne ait bir başka yurdun ise 38 bin 422 TL’lik kirasını ödemiş.

Başkandan Yemek Kıyağı: 1 Ton Baklava

Raporda dikkat çeken bir diğer konu ise belediye başkanının özel kalem harcamaları oldu. Belediye Başkanı Ahmet Cin’in beş danışmanına 2024 yılı içerisinde toplam 6 milyon TL maaş ödendiği raporda yer aldı.

Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre, CHP’li meclis üyeleri ayrıca, başkanlık bütçesinden düğünlerde kullanılmak üzere 1 milyon 870 bin TL’lik takı alındığını, misafir ağırlama ve yiyecek içecek giderleri içinse toplam 2 milyon 500 bin TL harcama yapıldığını belirtti. Raporda, Gazi Burma isimli bir işletmeden yaklaşık 332 bin TL’lik baklava alımı yapıldığı ve bunun yaklaşık bir tona karşılık geldiği iddia edildi.

CHP’li üyeler, belediye özel kaleminden AKP Pendik İlçe Başkanlığı’na yemek gönderildiğine dair siparişlerin de tespit edildiğini dile getirdi.

Related Posts

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Almanya’nın yeni lideri Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, göreve atanmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Fransa’ya gerçekleştirdi. Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Merz’in, gün içerisinde Polonya’ya giderek Başbakan Donald Tusk’ı da ziyaret edeceği bildirildi.

Hala terör listesinde bulunan Şaraa, Macron ziyareti için özel izin aldı

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Ahmed el-Şaraa, Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra Avrupa’ya ilk ziyaretini Paris’e yapıyor. Ancak hala terör listesinde olan Şaraa, bu görüşmeyi gerçekleştirebilmek için BM’den özel izin almak zorunda kaldı.

Son Dakika… Emniyet açıkladı: Arif Kocabıyık gözaltına alındı!

Son Dakika Haberi… Sokak röportajlarıyla tanınan Arif Kocabıyık gözaltına alındı.

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

AFAD: Ülkemizde toplam 485 diri fay segmenti bulunmaktadır

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nda 485 diri fay segmenti bulunduğunu ve açık sarıdan koyu kırmızıya doğru değişen renklerin ivmenin düşükten yükseğe doğru artışını ifade ettiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir