Avrupa borsalarında ABD rüzgârı piyasaları sarstı

Avrupa Borsaları Ticaret Endişeleri ve Enflasyon Beklentileriyle Geriledi

Avrupa borsaları, ABD’nin ticaret politikalarına dair endişeler ve yükselen enflasyon beklentilerinin gölgesinde günü düşüşle kapattı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,61 değer kaybederek 548,93 puana indi.

Bölge genelinde önemli kayıplar yaşandı. Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,78 azalışla 24.038,19 puana, İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,98 düşüşle 14.100,6 puana, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,59 gerilemeyle 8.726,01 puana ve Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,49 düşerek 7.788,1 puana geriledi.

Avrupa’da sadece İtalya borsası direnç gösterdi. FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,01 gibi sınırlı bir artışla 40.127,75 puana yükseldi.

Ekonomik verilere göre, Almanya’da işsizlik oranı mayıs ayında yüzde 6,3 seviyesinde sabit kalırken, Avrupa Merkez Bankasının Tüketici Beklentileri Anketi sonuçları dikkat çekti. Avro Bölgesi’nde enflasyon beklentisi nisan ayında yüzde 2,9’dan yüzde 3,1’e yükseldi.

Dış ticaret tarafında ise Dünya Ekonomik Forumu’nun yayımladığı rapor, ABD’nin mevcut ticaret politikalarının küresel büyümeyi baskılayabileceği ve yapısal dönüşümlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,309 düşüşle 1,129 seviyesine çekildi.

Related Posts

TÜİK enflasyon verilerini açıkladı: Türkiye faizde birinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merakla beklenen mayıs ayı enflasyon verilerini duyurdu. Açıklanan verilere göre mart ayında enflasyon yüzde 1,53 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise yüzde 35,41 seviyesine ulaştı. Enflasyon yılın ilk dört ayında sırasıyla ocakta yüzde 5,03, şubatta yüzde 2,27, martta yüzde 2,46 ve nisanda yüzde 3 oranında hesaplandı. Bu rakamlarla birlikte TCMB’nin uyguladığı yüzde 46 politika faizi ile TÜİK’in açıkladığı yüzde 35,41’lik yıllık enflasyon verileri arasındaki fark (reel faiz) yüzde 10,59’a yükseldi. Bu oran Türkiye’yi dünya genelinde reel faiz oranları sıralamasında birinci sıraya taşırken, ekonomi uzmanları TÜİK verilerinin güvenilirliğini sorguluyor.

Son dakika… TÜİK mayıs ayı enflasyonunu açıkladı

Son dakika… TÜİK 2025 yılı Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre enflasyon aylık bazda yüzde 1,53 olurken, yıllık bazda ise yüzde 35,41 olarak kaydedildi.

Bakan açıkladı: Telefonun çekmediği her yer denetlenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mobil şebeke çekim gücü ve internet kalitesine ilişkin kapsamlı bir denetim süreci başlatıyor. Artık yerleşim yerlerinden tünellere, organize sanayi bölgelerinden demir yollarına kadar her alanda kapsama ve hizmet kalitesi ölçülecek; vatandaşın “telefon çekmiyor” şikayetleri teknik verilerle doğrulanacak.

Altın için ‘dikkatli olmak lazım’ uyarısı: ‘Gram altını her an 4 bin 46 TL seviyelerinde görebiliriz’

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları ve borsada sert düşüşler dikkat çekti. Kısa süreliğine 4 bin 100 TL seviyesinin altına sarkan gram altın toparlanarak 4 bin 150 TL seviyelerinde dengelendi. Ekonomist Hikmet Baydar rakam verdi ve ‘Dikkatli olmak lazım, her an görebiliriz’ ifadelerini kullandı.

En düşük emekli maaşında net rakam ortaya çıktı! SGK uzmanı İsa Karakaş açıkladı

TÜİK’in enflasyon verilerini ve enflasyon beklenti oranlarını değerlendiren Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, “En düşük emekli ücretinde kök maaşa değildi de taban ücrete zam yapılırsa en düşük emekli ücreti 17 bin 73 lira olacak” dedi. Türkiye …

Destek paketiyle ‘bereket’ yağacak

Gençler ve kadınlar başta olmak üzere üreticileri hayvancılık konusunda teşvik ederek üretimi sürdürülebilir hale getirmek amacıyla çizilen yol haritası kapsamında hayata geçirilen ‘Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek’ projesinin ilk aşamasında belirlenen 4 bin 351 hak sahibine hayvanları teslim edilecek.