Alper Gezeravcı Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

Alper Gezeravcı: Türkiye Savunma ve Havacılık Alanında Yaptırımlara Maruz Bırakıldı

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Gezeravcı, Türkiye’nin savunma ve havacılık alanında yaptırımlara maruz bırakıldığını vurgulayarak, bu durumun ülkeyi ileriye taşıdığını belirtti. Son 15 yılda elde edilen savunma sanayi başarılarının Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak gururla ifade etti. Ülkenin savunması için çalışan mühendislerin ürettiği ekipmanları kullanan Gezeravcı, Türkiye’nin artık kendi kanatlarıyla özgürleştiğini söyledi. Türkiye’nin dünya SİHA ve İHA pazarında önemli bir konuma ulaştığını dile getiren Gezeravcı, bu başarının gençlerin de paylaştığı bir gurur olduğunu belirtti.

‘YÜZDE 100 TÜRK MÜHENDİSLERİN ZİHİN GÜCÜYLE ÜRETİLDİ’

Milli Uzay Programı’nın bir hedefi olan Türksat 6A’nın tamamen Türk mühendislerinin zihin gücü ve yerli parçalarla üretilen ilk uydu olduğunu hatırlatan Gezeravcı, Türkiye’nin bu alanda önemli bir yer edindiğini söyledi. İstatistiklerin somut başarıları paylaşarak gençlere özgüven aşılamaya çalıştıklarını belirten Gezeravcı, içi boş motivasyonların yerine gerçek başarıları aktarmayı tercih ettiklerini ifade etti.

‘HEDEFİMİZ DÜNYADA 6’NCI ÜLKE OLARAK AY YÜZEYİNE BİLİMSEL OBJE İNDİRMEK’

Ay Araştırma Programı’na da değinen Gezeravcı, Türkiye’nin Ay yüzeyine bilimsel obje indirme hedefine odaklandıklarını belirtti. İlk aşamada Ay üzerine belirli bir noktaya iniş yapmayı planladıklarını söyleyen Gezeravcı, bu sürecin deneyimlerini kullanarak Ay yüzeyinde araştırmalar yapmayı planladıklarını ifade etti. Türkiye’nin uzaydaki bağımsızlığını sağlamak için çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Gezeravcı, uzay limanı projeleri üzerinde ciddi çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Gezeravcı, sunumunun ardından öğrencilere uzay yolculuğuyla ilgili deneyimlerini paylaştı.

Related Posts

Sakarya’da orman yangını

Sakarya’nın Geyve ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın, ekiplerin ve vatandaşların zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

DEM Parti heyeti Öcalan ile İmralı’da görüştü

DEM Parti heyeti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı’da bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada, “Öcalan ile iki buçuk saat süren oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Atılacak yeni adımlarla birlikte sürecin gereklerini yerine getirme hususunda herkese, hepimize sorumluluklar düştüğünü ifade etti.” denildi.

14 yıl sonra ilk ziyaret!

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy 14 yıl sonra Suriye’ye ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi.

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul’da kontrolden çıkan vinç 18 aracı biçti

İstanbul’da sürücüsünün kontrolünden çıkan vinç, park halindeki 18 araca çarptı.

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket