Avustralya’da sel felaketi! Binlerce kişi için tahliye emri çıkartıldı

NSW’deki Şiddetli Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiliyor

ABC News’in aktardığı habere göre, Güney Galler’deki (NSW) şiddetli yağışlar, eyalet genelinde büyük çaplı sel felaketlerine neden olarak yaşamı olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji Bürosu (BOM) tarafından yapılan açıklamada, sahil şeridinde etkili olan yağışlı havanın kuzeye doğru ilerlediği ve önümüzdeki günlerde yağışların devam edeceği vurgulandı.

Bu doğrultuda, NSW’ye bağlı Hunter Valley ve Mid North Coast bölgelerinde seller sebebiyle binlerce kişiden evlerini boşaltmaları istendi.

Eyalet acil durum ekipleri, Hunter bölgesinde gece boyunca birçok evin tahliye edildiğini ve Dungog ile Paterson’daki bazı sokakların yerel saatle 23.30’a kadar boşaltıldığını duyurdu.

Acil yardım ekipleri, eyalet genelinde 2 binden fazla yardım talebi aldıklarını, bunlardan 1400’üne cevap verdiklerini ve 60 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Elektrik Kesintileri Yaşanıyor

Şiddetli yağışlar ve seller nedeniyle NSW genelinde yaşamı olumsuz etkileyen durumlarla karşı karşıya kalındığı belirtilirken, 4 binden fazla hane elektriksiz kaldı.

Yetkililer, bölgede birçok yolun ulaşıma kapandığını ve altyapının zarar gördüğünü aktararak, ekiplerin kesintileri gidermek ve altyapı sorunlarını çözmek için yoğun çaba harcadıklarını bildirdi.

Ayrıca, NSW Başbakanı Chris Minns, afetle mücadele kapsamında 1600 acil yardım görevlisinin bölgelere sevk edildiğini ve 68 okulda eğitime ara verildiğini paylaştı.

Related Posts

Cemil Tugay’dan toplu sözleşme açıklaması: ‘İzmir halkının onayına sunacağım’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, grevdeki sendikalar ile uzlaşı olmaması durumda sendika yetkilileri tarafından gönderilen teklifleri İzmir halkının onayına sunacağını açıkladı.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Temsilcisi Cumartesi Anneleri eyleminde

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, İstanbul’da Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki 1053. hafta buluşmasına katılarak kayıplar için adalet arayan ailelere destek verdi.

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyona EMEP’ten tepki: Erdoğan kimin için ne söylüyorsa kendisi onun bin katını yapıyor, ahtapot sarayda!

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyona EMEP’ten tepki: Erdoğan kimin için ne söylüyorsa kendisi onun bin katını yapıyor, ahtapot sarayda!

Asiye’nin katili en yakınıymış!

Gaziantep’te boğulmuş halde bulunan Asiye’yi annesinin öldürdüğü ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Orban’ın görüşmesinde Türkiye ile Macaristan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı

Evleri yaşanmayacak hale getiriyor, vakalar 2 katına çıktı

Ölümcül küf vakalarının endişe verici boyutlara ulaştı. Özellikle İngiltere’de bu durum ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirdi.