Bakan Fidan: Suriye’de silahlı gruplar tek bir ordu çatısı altında toplanmalı

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Bölge Ülkeleriyle İstikrarı Önceleyen Bir Politika İzliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, güncel bölgesel ve küresel gelişmelere ilişkin Suudi Arabistan merkezli Asharq News televizyonuna değerlendirmede bulundu.

Fidan, yabancı güçlerin bölgeye aşırı şekilde müdahale etmesinin, kendi ülke çıkarlarını değil başka ülkelerin çıkarlarını savunmanın sonuçlarını Suriye’de gördüğümüzü belirtti. Yeni dönemde Suudi Arabistan, BAE, Katar, Mısır, Ürdün ve Irak gibi bölge ülkeleriyle istikrarı önceleyen bir politika üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Fidan, savaş, bölünme ve istikrarsızlık yerine bölgede değişim ve barışın hakim olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

“Suriye’de Terörizme Yer Verilmemeli”

Fidan, Suriye’deki yeni yönetimden beklentilerini paylaşarak, terör örgütlerine asla yer verilmemesi, azınlıklara saygı gösterilmesi, kapsayıcı bir hükümetin kurulması ve ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yeni yönetime özel taleplerle gitmediğini belirten Fidan, bölge ülkelerinin istikrarına destek olacak bir yönetim ve davranışlar beklediklerini dile getirdi.

“Suriye’de Silahlı Gruplar Bir Ordu Çatısı Altında Toplanmalı”

Fidan, Suriye’deki silahlı grupların tek bir ordu çatısı altında toplanması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bu konuda yapıcı etkisini kullandığını belirtti. Kuzeyde bulunan ve Türkiye’ye yakın olan grupları milli orduya katılmaları konusunda teşvik ettiklerini aktaran Fidan, aynı şekilde güneydeki grupların da benzer şekilde hareket etmelerini umut ettiklerini söyledi.

Fidan, İsrail’in Suriye’ye yönelik politikalarını eleştirerek, bölge ülkelerinin bu duruşa karşı çıktığını ve çıkmaya devam edeceklerini belirtti. İsrail’in Suriye’ye askeri ve siyasi olarak zarar verici tavırlar sergilemesini provokasyon olarak nitelendirdi.

Related Posts

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul’da kontrolden çıkan vinç 18 aracı biçti

İstanbul’da sürücüsünün kontrolünden çıkan vinç, park halindeki 18 araca çarptı.

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

AKOM İstanbulluları uyardı! Sıcaktan kavrulacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbulluları 5 Temmuz ile 9 Temmuz tarihleri arası için uyardı. Bu tarihler arasında sıcak hava dalgası bunaltacak

Uluslararası Af Örgütü: Kanıtlar, İsrail’in soykırım uygulamak için açlığı kullanmayı sürdürdüğünü gösteriyor

Uluslararası Af Örgütü: Kanıtlar, İsrail’in soykırım uygulamak için açlığı kullanmayı sürdürdüğünü gösteriyor

Orta Doğu’yu şoke eden yasa tasarısı geçerse, ABD’nin B-2’leri İsrail’e gidecek

ABD Kongresi’ne sunulan yasa tasarısı kabul edilirse, tarihte ilk kez B-2 hayalet bombardıman uçakları yabancı bir orduya açılacak. Başkan Trump’a İsrail’e bu uçakları operasyonel olarak kullandırma yetkisi verecek tasarı, İran’ın nükleer silah geliştirme ihtimaline karşı Washington’un yeni stratejisini yansıtıyor.