Bakan Tunç: UYAP’ta 57 kurumla 186 farklı entegrasyonu sağlamış durumdayız

Buca İlçesinde Adalet Hizmet Binalarının Açılışı Gerçekleştirildi

Buca ilçesinde, Adalet Bakanı Tunç’un katılımıyla İzmir Adli Tıp ile İzmir ve Karşıyaka Denetimli Serbestlik hizmet binalarının açılış töreni düzenlendi.

Bakan Tunç, yaptığı konuşmada kentte devam eden Kemalpaşa adalet binası inşaatı ve Aliağa adalet binasının temelinin yakın zamanda atılacağını, ayrıca Çocuk Adalet Merkezleri projesinin 4’üncüsünün İzmir’de hayata geçirileceğini belirtti.

Adaletin toplumsal barış ve huzurun teminatı olduğunu vurgulayan Tunç, adaletin olmadığı yerde huzurun ve güvenin olamayacağını, bu nedenle demokratik hukuk devletinin yasama, yürütme ve yargı organlarıyla adaletin hak ettiği şekilde sağlanması gerektiğini söyledi.

Bakan Tunç, son 22 yılda mevzuatın yenilendiğini, temel kanunların toplumun ihtiyaçlarına uygun hale getirildiğini ve Türkiye’nin Avrupa’nın en yeni temel kanunlara sahip bir ülke konumuna geldiğini açıkladı.

Tunç, Türkiye’de 2002’de sadece 78 müstakil adalet sarayının bulunduğunu, bugün ise bu sayının 380’e çıkarıldığını ifade ederek, adalet sistemi üzerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Binalardaki teknolojik donanımların öneminden bahseden Tunç, UYAP sistemini örnek bir teknoloji projesi olarak tanımlayarak, vatandaş portalı UYAP’ın 22 milyon kullanıcıya ulaştığını ve birçok kurumla entegrasyon sağlandığını belirtti.

Adaletin gecikmesinin gerçek adalet olmadığını belirten Tunç, uzun süren davaların sonlandırılması gerektiğini ve hedef sürelerin tutturulması gerektiğini ifade etti.

Bakan Tunç, Yargıda 8 bin 632 mahkemenin bulunduğunu, 2002’de bu sayının 3 bin 727 olduğunu ve son 1 yılda yüzde 30 artışla 2 bin 623 ilk derece mahkemesinin kurulduğunu açıkladı.

Related Posts

Çin’den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması: Güvenlik ortak çıkar

Çin, ABD’nin İran’da nükleer tesislere saldırılarının ardından, uluslararası mal ve enerji ticareti açısından kritik Hürmüz Boğazı’nın kapanma ihtimaline karşı, bölgenin güvenliğinin korunmasının uluslararası toplumun çıkarına olduğu belirtti. Çin …

Çocuğunu sınava götüren babadan yürek yakan sözler

Tekirdağ’da çocuğu üniversite sınavına giren bir babanın açıklamaları ülkenin geldiği durumu gözler önüne serdi.

Yarın Akbelen’de “Zeytin yasasına tepki buluşması” var

Muğla’nın mileas ilçesine bağlı İkizköy’de AKbelen ormanlarını Limak ve İÇTAŞ’a karış korumak için 6 yıldır mücadele eden İkizköylüler yeni çıkarılan ayasi ile ellerinden alınmak istenen zeytinliklerini korumak amacıyla yarın Akbelen’de ”Zeytin yasasına tepki buluşması” düzenleyecek. Köylüler pazartesi günü AKbelen’de eylem yaptıktan sonra 24 Haziran Salı sabahı yasaya tepki göstermek için yine Ankara’ya gidecek.

Emeklilerden geçim isyanı: “Ya Geçim Hakkı, Ya Seçim Hakkı!”

Birleşik Emekliler Sendikası’nın çağrısıyla Kartal Sahil Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce emekli, geçim sıkıntılarına dikkat çekerek iktidara sert mesajlar verdi. “Yandaşa kaynak var, emekliye yok” pankartları taşıyan emekliler, insanca yaşam taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Kuveyt ve Umman, İran’daki vatandaşlarını tahliye ediyor

Kuveyt, devam eden İsrail saldırıları nedeniyle İran’dan tahliye edilen vatandaşlarının ilk grubunun ülkeye ulaştığını duyururken Umman da vatandaşlarının tahliyesinin 5. aşamasının tamamlandığını bildirdi.

Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Ahmet Hakan’la Yunan adalarında! AKP’den ‘çok rahatsız edici’ tepkisi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, lüks yatında Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun’la Yunanistan’da görüntülendi. Ersoy’un Atina tercihi AKP içerisinde de tepkiye neden oldu.