Balon

Küçük çocuk baloncuyu takip ederken, çok büyük bir şaşkınlık içindeydi. Onu hayrete düşürüp kendinden geçiren şey, “bizim eve bile sığmaz” dediği balonların, adamı gökyüzüne kaldırmaması idi. Baloncu adam durunca o da duruyor, sonra yine peşinden gidiyordu.

Adam bir ara kendisine baktığında, çocuk ürkek adımlarla ona doğru yaklaştı ve titrek bir sesle:

— Baloncu amca! dedi. Benim hiç uçan balonum olmadı.

Adam, çocuğu şöyle bir süzdükten sonra:

— Paran var mı? diye burnunu büktü. Sen onu söyle.                                                                                                                     

— Bayramda vardı, diye atıldı ufaklık. Önümüzdeki bayramda yine olacak.

— Öyleyse o zaman gel, dedi baloncu adam. Acelem yok, beklerim.

Küçük çocuk, sessizce geri döndü. Hiç belli etmese bile gözleri dolmuş, yürümeye mecali kalmamıştı. Biraz sonra balonlara tekrar bakınca, hayretinden neredeyse bir çığlık atacaktı. Balonların tamamı, her nasılsa adamın elinden kurtulmuş, bir akasya ağacının üst dallarına takılıp kalmışlardı.

Çocuk, olup bitenleri hayretle seyrederken, baloncu ona dönüp:

— Küçükk! diye seslendi. Balonları ağaçtan kurtarırsan, onlardan birini sana veririm!
Yapılan teklif, yavrucağın aklını başından almıştı. Kalbi sanki yerinden çıkacak gibiydi.
Aceleyle ağacın altına yöneldi ve ayakkabılarını bir kenara fırlatarak tırmanmaya başladı. Bu arada akasya dikenleri sağına soluna batıp kanatsa bile, küçük çocuk duyduğu sevinç nedeniyle, onların acısını duymuyordu.

Küçük çocuk biraz sonra balonlara ulaştı. Yeşiliyle mavisiyle kırmızısıyla, şimdi hepsi elinin altındaydı. Onları tek tek okşamak isterdi ama, adam homurdanmaya başlamıştı. Balonların bağlandığı kalınca ipi, dikkatle çözüp aşağıya sarkıttı. Fakat balonlardan biri gruptan ayrılarak dikenli dallar arasına sıkışmıştı.
Çocuk onu kurtarmaya çalışsa, bu dikenler kesinlikle balonu patlatırdı.

Küçük çocuk kararını vermekte gecikmedi ve balona hiç dokunmayıp aşağı indi. Daha sonra baloncuya doğru yanaşıp:

— Bunlardan birini bana verecektiniz, dedi. Hangi balon o?

Adam, elinin tersiyle burnunu silip:

— Seninki ağaçta kaldı ufaklık, dedi. Çıkıp alabilirsin.

Küçük çocuk bu sefer ayakta duramadı ve bulunduğu kaldırımın kenarına oturdu. Artık hiç bir baloncuyu takip etmeyecekti. Dalların arasına sıkışan balonu, günün son ışıklarıyla yanıp sönerken, küçük çocuk yaşlı gözleriyle ona bakarak:

— Olsun, dedi sessizce. Bir ağacın üstünde kalsa bile, balonum var ya artık.

Cüneyd Suavi

Related Posts

Çin’den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması: Güvenlik ortak çıkar

Çin, ABD’nin İran’da nükleer tesislere saldırılarının ardından, uluslararası mal ve enerji ticareti açısından kritik Hürmüz Boğazı’nın kapanma ihtimaline karşı, bölgenin güvenliğinin korunmasının uluslararası toplumun çıkarına olduğu belirtti. Çin …

“Zirai don” tarımı vurdu: Kirazdaki rekolte kaybı vişnede de bekleniyor

“Zirai don” tarımı vurdu: Kirazdaki rekolte kaybı vişnede de bekleniyor

Akaryakıta indirim geliyor

İran-İsrail gerilimi nedeni ile Brent petrol ve döviz kurunda dalgalanmalar yaşanıyor. Gelişmeler akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. İsrail’in İran’a düzenlediği saldırı sonrası küresel petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş, Türkiye’de akaryakıt …

Çocuğunu sınava götüren babadan yürek yakan sözler

Tekirdağ’da çocuğu üniversite sınavına giren bir babanın açıklamaları ülkenin geldiği durumu gözler önüne serdi.

Yarın Akbelen’de “Zeytin yasasına tepki buluşması” var

Muğla’nın mileas ilçesine bağlı İkizköy’de AKbelen ormanlarını Limak ve İÇTAŞ’a karış korumak için 6 yıldır mücadele eden İkizköylüler yeni çıkarılan ayasi ile ellerinden alınmak istenen zeytinliklerini korumak amacıyla yarın Akbelen’de ”Zeytin yasasına tepki buluşması” düzenleyecek. Köylüler pazartesi günü AKbelen’de eylem yaptıktan sonra 24 Haziran Salı sabahı yasaya tepki göstermek için yine Ankara’ya gidecek.

Mimikri nedir, ne demek? 2025 AYT Mimikri sorusu cevabı

Mimikri, evrimsel biyolojide bir türün başka bir türe benzer özellikler geliştirmesi, yani taklit etmesidir. Bu benzerlik genellikle görsel olmakla birlikte, ses, koku ve davranış benzerlikleri de olabilir. Mimikri sayesinde türler, avcılardan korunabilir, avlarını kandırabilir veya yaşamlarını sürdürebilirler. Örneğin, zararsız bir canlı, zehirli veya tehlikeli bir canlıyı taklit ederek kendini koruyabilir.