CHP’nin ‘Demokrasi Nöbeti’ sürüyor: “Halk iradesi gasp edildi”

Esenyurt CHP’lilerinin ‘Demokrasi Nöbeti’ Devam Ediyor

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanması sonrasında CHP’li vatandaşlar, ilçede ‘Demokrasi Nöbeti’ne devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen nöbetin 61’inci gününde konuşan CHP Esenyurt Kadın Kolları Başkanı Semra Kahraman, “Bugün Ahmet Özer’in tutuklanması, sadece bir bireyin değil, hepimizin mücadelesinin engellenmesi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

CHP’liler, Ahmet Özer’in yerine atanan kayyuma karşı direnişlerini sürdürürken Demokrasi Nöbeti’nde söz alan Semra Kahraman, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ve Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun’un da konuşmalarına yer verildi.

Kahraman, Ahmet Özer’in tutukluluğunu vurgulayarak, “Toplumumuz için önemli bir figür olan belediye başkanımız Ahmet Özer, sadece bir akademisyen değil, aynı zamanda toplumsal adaletin ve insan haklarının savunucusu olarak tanınıyor. Onun tutuklanması sadece bir bireyin değil, toplumsal adaletin zedelenmesi anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ise, “Ahmet Özer’in tutuklanmasıyla Esenyurt halkının iradesi gasp edilmektedir. Halkın iradesi asla yok sayılamaz. Esenyurt, kayyumların değil halkın yönetimindedir. Ahmet Özer özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

  • TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı
  • TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır
  • TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti
  • TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?
  • TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

Related Posts

Emekli maaşlarında ATM zorunlu oldu

Almanya’da emekli maaşları ile ilgili önemli bir değişikliğe gidildi. Söz konusu değişiklikte banka hesabı ve ATM zorunlu oldu.

Kobani davasında kritik karar! Yurtdışı yasakları kaldırıldı

Kobani Davasında yargılanan eski HDP’li vekillerden Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak’ın arasında bulunduğu 7 eski milletvekilinin yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı. Yaşanan gelişme akıllara Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi ihtimalini getirdi

Sakarya’da orman yangını

Sakarya’nın Geyve ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın, ekiplerin ve vatandaşların zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

DEM Parti heyeti Öcalan ile İmralı’da görüştü

DEM Parti heyeti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı’da bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada, “Öcalan ile iki buçuk saat süren oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Atılacak yeni adımlarla birlikte sürecin gereklerini yerine getirme hususunda herkese, hepimize sorumluluklar düştüğünü ifade etti.” denildi.

14 yıl sonra ilk ziyaret!

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy 14 yıl sonra Suriye’ye ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi.

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.