EPDK, deprem bölgesindeki şirketlerin avans ödemelerini erteledi

EPDK’dan Elektrik Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişilere Müjde

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Resmi Gazete’de yayımladığı Kurul kararı ile ele alınan konuda önemli bir adım attı. Buna göre, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler için önemli bir düzenleme yapıldı.

EPDK kararına göre, Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği’nde belirtilen avans ödeme bildirimlerinde yer alan bedeller, ilgili fatura dönemine ilişkin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenecek. Bu düzenleme ile tedarik şirketleri ve Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) ortak olduğu tedarik şirketleri de kapsama alınmış olacak.

Kurul kararında ayrıca, avans ödemelerinin ertelenmesi sürecinde piyasa işletmecisi ve piyasa katılımcılarına temerrüt faizi uygulanmayacağı belirtildi. Söz konusu düzenleme 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek ve sektördeki aktörlerin mali açıdan rahatlamasını sağlayacak.

Related Posts

Zarif, rahat ve sofistike yaz stiliyle Pitti’de Damat Tween rüzgarı

Damat Tween, Floransa’da düzenlenen dünyanın en prestijli erkek moda fuarı Pitti Uomo’da ipek, keten ve pamuk dokularla zarafeti rahatlıkla birleştirdiği ve yaz mevsimini sofistike deneyime dönüştürdüğü İlkbahar/Yaz 2026 koleksiyonu ile lüks erkek modasında geleceğin vizyonunu gözler önüne serdi.

Trump ve Lula karşı karşıya: En yüksek gümrük vergisi Brezilya’ya!

ABD ile Brezilya arasındaki diplomatik ve ticari gerilim yeniden gündemde. İki ülke arasında karşılıklı açıklamalar tansiyonu artırırken, alınan kararlar uluslararası ticaret çevrelerinde yakından izleniyor. Açıklamalar karşılıklı restleşmeye dönüştü.

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı