İsrail, evlerine dönmeye çalışan Lübnanlılara ateş açtı: 11 kişi öldü

İsrail Güçleri Güney Lübnan’a Saldırdı: 11 Ölü, 83 Yaralı

Lübnan sağlık yetkilileri, yüzlerce kişinin evlerine dönmeye çalıştığı sırada İsrail askerlerinin güney Lübnan sakinlerine ateş açtığını ve 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 83 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail birliklerinin bölgeden çekilmesi için belirlenen son tarih bugüne denk geliyor. Lübnan ordusu, 27 Kasım’da başlayan anlaşma gereği, 60 günlük bir süre içinde İsrail ordusunun güneyden ayrılacağını ve Birleşmiş Milletler barış gücü askerleriyle birlikte konuşlanacağını belirtti.

Saldırı, Deir Mimas kasabasında meydana geldi. Lübnan ordusu yetkililerine göre, “İsrail’in Lübnan’ın egemenliğini ihlal ettiği, sivillere saldırdığı, şehit ve yaralılar bıraktığı ve ateşkes anlaşmasına uymayı reddettiği” ifade edildi.

İsrail askerlerinin belirlenen süre dolmasına rağmen hala çekilmediği ve güneydeki evlerine dönmeye çalışan Lübnanlılara yönelik saldırılar sadece bunlardan biri olarak kaydedildi.

Related Posts

Erdoğan’dan Aliyev ve El Sudani ile yoğun diplomasi trafiği…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Irak Başbakanı El Sudani ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde “Terörsüz Türkiye” süreci, Güney Kafkasya’da barış, bölgesel güvenlik ve ekonomik iş birliği konuları ele alındı.

Ömer Çelik’ten Erdoğan’ın ‘tarihi konuşması’ öncesi davet…

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın sabah saat 10.00’da açıklamada bulunacağını belirterek, “Tüm vatandaşlarımızı yarın sabah konuşmayı dinlemeye davet ediyoruz” dedi.

Dolunay görsel şölen sundu: Eşsiz bir manzara oluşturdu

Manzarayı izlemek isteyen çok sayıda vatandaş, Ahlat sahiline akın etti. Ahlat iskelesine toplanan vatandaşlar, ay ışığının Van Gölü üzerinde oluşturduğu büyüleyici yansımayı hayranlıkla izledi. Gecenin sessizliğinde ay ışığıyla dans eden yakamoz …

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Avustralyalı mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avustralya Dışişleri Bakanı Wong ile görüştü.

İmamoğlu’nu ziyaret edecekti: Dervişoğlu’nun Silivri ziyareti ertelendi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun bugün yapacağı Silivri Cezaevi ziyaretinin ertelendiği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti