İzmir’de Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs dönemi başlıyor

İzmir’de Çevreci Elektrikli Otobüs Dönemi Başlıyor

İzmir’in troleybüs konusunda Türkiye’nin ilk kenti olduğunu belirten Başkan Tugay, çevreci ulaşım araçları olan troleybüslerin önemine vurgu yaparak, “2025 hedefimiz; şehrin karbon emisyonunu azaltmak, çevre sorunlarını çözmek ve İzmir’i geleceğe hazırlamak için büyük bir adım atmak olacak. İnanıyoruz ki, bunu başaracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda filosunu dinamik şarjlı elektrikli otobüsler ile güçlendirmeye hazırlanıyor. Bu yatırım için Fransız Societe Generale Bankası’ndan 80 milyon Euro’ya kadar kredi kullanılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Fransız Societe Generale Bank Türkiye Müdürü Batu Çetin, kredi ön protokolünü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle imzaladılar. Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransız Societe Generale Bankası Ülke Müdürü Batu Çetin, Societe Generale Bankası Genel Müdürü Deniz Aydos, ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen ve diğer bürokratlar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün attığımız bu adım, İzmir’in geleceğini daha yaşanabilir hale getirecek projelerden sadece biri. Hep birlikte İzmir’i daha güzel bir geleceğe taşıyacağız” dedi.

Başkan Tugay: Toplu Ulaşım Altyapısını Modernleştireceğiz

Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi’nin, başkanlıkları döneminde gerçekleştirdikleri önemli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirten Başkan Tugay, “İzmir’in toplu ulaşım altyapısını modernleştirecek ve temiz bir geleceğe yönelik vizyonumuzun en önemli adımlarından biri olan Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi, çevreci, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir İzmir’in inşasında kararlılığımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Başkan Tugay, bu projenin geçmişle gelecek arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, “İzmir, ESHOT’un T’si ile troleybüs konusunda Türkiye’nin öncü şehirlerinden biridir. Troleybüs, İzmir’in geçmişinde önemli bir yere sahiptir ve çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Gelecekte hafif raylı sistemler ve metrolar hedefleniyor olsa da, troleybüslerin de önemli bir yere sahip olduğunu göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Related Posts

Kılıçdaroğlu’nun avukatından eleştirilere sert yanıt

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer’in eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine yanıt geldi.

Evinden uyuşturucu çıkan müdür yardımcısı hakkında yeni gelişme

Sakarya’da evinde uyuşturucu bulunan okul müdür yardımcısı görevden uzaklaştırıldı.

Mezuniyet yolunda feci kaza: Son dileği yürekleri sızlattı

Van’ın Başkale ilçesinde, mezuniyet törenine gitmek üzere yola çıkan ailenin bulunduğu otomobilin takla atması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Araçtan çıkan mezuniyet çiçeği, görenleri duygulandırdı.

Ankara’da korkutan tablo: Sadece 180 günlük kaldı

Yaz aylarında Ankara için korkutan verileri ASKİ açıkladı. Ankara’daki barajlarda kente 180 gün yetecek kadar su bulunuyor.

ABD savaşa dahil oluyor mu? Gözler Trump’a çevrildi

İran ve İsrail arasındaki gerilim artarak devam ediyor. Tahran ve Tel Aviv arasında karşılıklı füze saldırıları sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump İran’a karşı alacağı tutumla ilgili bir açıklama yapacağı kaydedilirken Ortadoğu’daki ABD üssleri herhangi bir saldırı için alarma geçti

Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı: 10 bin metreye kül püskürttü

Endonezya’daki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nda patlama meydana geldi.