Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Kalp Krizi Geçirirken Öksürmek Faydalı Değil! Uzmanlar Uyarıyor

Türkiye’de son zamanlarda sanat camiasını sarsan üzücü olaylar sonrasında kalp krizi geçirirken öksürmenin faydalı olduğu yönündeki inanış halk arasında yeniden gündeme geldi. Ancak uzmanlar, öksürmenin yanlış ve gereksiz bir uygulama olduğunu vurgulayarak, kalp krizinde öksürmenin faydasız olduğunu açıkladı.

Kalp Krizi En Sık Görülen Ölüm Nedeni!

Kalp damar hastalıklarının ve kalp krizinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen ölüm nedeni olduğunu belirten uzmanlar, Covid-19 pandemisiyle birlikte bu hastalıklarda artış yaşandığını söyledi. Kalp krizinde en belirgin belirtinin farklı bir ağrı olduğunu ve kişide ciddi rahatsızlık yarattığını belirtildi.

‘Ambulans İle Hastaneye Gidin, Canınızı Tehlikeye Atmayın!’

Uzmanlar, kalp krizi belirtileri hissedildiğinde yapılması gereken en güvenli hamlenin ambulans çağırmak ve hastaneye hızlıca ulaşmak olduğunu vurguladı. Araç kullanırken kalp krizi geçirme riskinin büyük olduğunu belirten uzmanlar, doğru müdahalenin sağlık kuruluşlarında yapılması gerektiğini önemle belirtti.

‘Öksürmek Kalp Damarınızı Açmaz!’

Kalp krizi durumunda öksürmenin faydalı olduğu yönündeki yanlış inanışlara dikkat çeken uzmanlar, öksürmenin aslında kalp damarını açmadığını ve ritim bozukluğunu tetikleyebileceğini açıkladı. Bu tür şehir efsaneleriyle kişilerin hayatlarını riske atabileceğini belirten uzmanlar, kalp krizi anında yapılması gerekenler hakkında safsatalara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Kahvaltıda yiyenin zekası tavan yapıyor! Çinlilerin sırrı, Karatay’ın favorisi, süper besin

Sağlıklı beslenme denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır beslenme alışkanlıklarımız konusunda ezber bozan önerileriyle dikkat çekiyor. Kendisi, yaşına rağmen dinç ve sağlıklı bir yaşam sürmesiyle de söylediklerinin en büyük kanıtı. Peki, Canan Karatay’ın kahvaltı önerileri neler?

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.