Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan’a yapacağını açıkladı

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’la Telefonda Görüştü

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yaptığı telefon görüşmesinde, ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan’a yapacağını açıkladı. İkili, Lübnan’daki son gelişmeleri ve Suudi Arabistan ile Lübnan arasındaki ilişkileri güçlendirme yollarını ele aldı.

Bin Selman, Avn’a Suudi Arabistan’ı ziyaret etme çağrısında bulunurken, Avn da teşekkür ederek Suudi Arabistan’ın Lübnan’ı destekleme konusundaki tarihi rolüne vurgu yaptı. İlk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan’a yapacak olmanın önemine değindi.

Lübnan’da uzun süren cumhurbaşkanlığı boşluğu ve siyasi krizin ardından Genelkurmay Başkanı Avn’ın 14. Cumhurbaşkanı seçilmesi, ülke içinde ve uluslararası alanda dikkatleri üzerine çekti. (AA)

Related Posts

Emekli maaşlarında ATM zorunlu oldu

Almanya’da emekli maaşları ile ilgili önemli bir değişikliğe gidildi. Söz konusu değişiklikte banka hesabı ve ATM zorunlu oldu.

Kobani davasında kritik karar! Yurtdışı yasakları kaldırıldı

Kobani Davasında yargılanan eski HDP’li vekillerden Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak’ın arasında bulunduğu 7 eski milletvekilinin yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı. Yaşanan gelişme akıllara Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi ihtimalini getirdi

Sakarya’da orman yangını

Sakarya’nın Geyve ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın, ekiplerin ve vatandaşların zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

DEM Parti heyeti Öcalan ile İmralı’da görüştü

DEM Parti heyeti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı’da bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada, “Öcalan ile iki buçuk saat süren oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Atılacak yeni adımlarla birlikte sürecin gereklerini yerine getirme hususunda herkese, hepimize sorumluluklar düştüğünü ifade etti.” denildi.

14 yıl sonra ilk ziyaret!

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy 14 yıl sonra Suriye’ye ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi.

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.