Marmara’da Balık Avlanma Sezonu Sona Erdi, Taze Balık Bulma Endişelerine Yanıt

Bandırma ve Erdek’te Balıkçılar İçin Avlanma Sezonu Yaklaşıyor

Bandırma ve Erdek gibi Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan bölgelerde balıkçılar için avlanma sezonu yaklaşıyor. Sezon, 15 Nisan Pazartesi günü sona erecek.

15 Nisan itibarıyla büyük balıkçı tekneleriyle avlanma yapılamayacak olsa da 12 metre altı küçük teknelerle avcılık faaliyetleri devam edecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Balık Hali’nde 15 Nisan’da denizlerde av yasağı başlayacak ve büyük tekneler avlanamayacak ancak 12 metre altındaki tekneler balık tutmaya devam edecek. Ancak, vatandaşlar arasında bu durumun yanlış anlaşıldığına dikkat çekiliyor. Yasağın başlamasıyla beraber taze balık bulmanın zorlaşacağını düşünen birçok kişi, balıkhanelerdeki ürünlerin tazeliğinden şüphe duyuyor.

Deneyimli balıkçı Barış Yıldız’a göre, bu algı yanlış. Yıldız, yasağın sadece büyük gırgır teknelerini kapsayacağını belirterek, “Yasağın başlaması, balık gelmeyecek anlamına gelmez. Küçük tekneler ve olta balıkçıları avlanmaya devam edecek. Dolayısıyla daha taze ve günlük balıklar tezgahlarda yerini alacak” dedi.

Yıldız, yasağın küçük balıkçıları etkilemeyeceğini ve tezgahlarda her gün taze balık bulunacağını vurguladı. “Balık azalacağı için ertesi güne kalmaz, her gün taze gelir. Sadece fiyatlarda bir miktar artış olabilir” şeklinde konuştu.

Bandırma Balık Hali’nde şu anda hamsi, sardalya ve levrek gibi balıkların satışta olduğunu belirten Yıldız, “İri hamsi kilosu 300 TL, sardalye kilosu 200 TL, levrek ise 250 TL civarında. Hamsi ve sardalya çok talep görüyor. Levrek, çupra gibi yetiştiricilik balıkları zaten yılın 12 ayı bulunabiliyor. Fiyatlar artabilir ancak balık her gün günlük ve taze olacak. Vatandaşlarımız endişelenmesin” diyerek balıkseverlere güvence verdi.

Related Posts

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da sitelerdeki aidat fiyatlarının 500 liradan başlayıp, 120 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Kapar, “Bunların içerisinde havuz, özel plaj, güvenlik, spa merkezleri, kişiye özel bahçıvan, teknik servis, akıllı ev sistemleriyle entegre edilmiş bir aidat düzeni var”

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

Revize üstüne revize edilmişti: Bakan Şimşek’ten enflasyonda düşüş açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın tahminlerine uygun olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin desteklendiğini ve ekonomiye yönelik adımların sürdüğünü belirtti.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

TİGEM’in 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir