tele 1e akp operasyonu once videolari sonra kanali sildiler 5GqDiB7E.jpg

Tele 1’e AKP operasyonu: Önce videoları, sonra kanalı sildiler!

Haber

Tele 1 Kanalına Kayyum Atandı, Yeni Şafak Yazarı Yönetimi Devraldı

‘Casusluk’ soruşturması kapsamında Tele 1’e kayyum atanmasının ardından kanalın yönetimine Yeni Şafak yazarı İbrahim Paşalı getirildiği ortaya çıktı. Tele 1 kayyumunun kanalın YouTube’a yüklenen videoların birer birer sildiği görüldü. Kanalda saat 14:00 itibariyle toplamda 61.422 video görülürken 14:07’de bu sayının 59 bin 544 olduğu görüntülendi.

Youtube kanalında yayınlanmış videoları tek tek silinen kanala ilerleyen dakikalarda ise erişim tamamen kesildi.

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Merdan Yanardağ’a Casusluk Suçlaması

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ hakkında ‘casusluk’ suçundan soruşturma başlatılmasıyla kanala kayyum atanmıştı. Kayyum olarak atanan TMSF heyetinin kanala gelmesinin ardından ana haberi sunan Murat Taylan yayını kapatıp kanal bant yayınına geçti.

Kanalın yönetimine Yeni Şafak yazarı İbrahim Paşalı’nın getirildiği öğrenildi. Paşalı, Flash Haber, Habertürk, Show TV, Bloomberg HT kanallarına da kayyum olarak atanmıştı.

Yanardağ’dan Açıklama: “Tele1’i Susturmaya Çalışıyorlar”

Kayyumun ardından, Yanardağ hedeflerinin Tele1’i ve kendisini susturmak olduğunu belirterek, “Totaliter bir rejime doğru ülkenin yol aldığının işaretidir. Basın özgürlüğüne ilişkin ağır bir darbedir. Türkiye’yi susturmak, halkı susturmak, tarihin akışını değiştirmek mümkün değildir. Ben iyiyim. Bu halkın bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Hiçbir yalan, gerçekten daha güçlü olamaz. Bu bir zorbalıktır. Basın ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmaktır. Bağımsız medyaya ve muhalif görüşlere tahammülsüzlüktür.” dedi.