TÜİK açıkladı: Hizmet sektöründe fiyatlar artıyor!

TÜİK, Mart Ayı Hizmet Üretici Fiyat Endeksi Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı Hizmet Üretici Fiyat Endeksi verilerini kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, 2025 yılı mart ayında Hizmet Üretici Fiyat Endeksi bir önceki aya göre %2,25 artış gösterdi. Geçen yılın aralık ayına göre ise bu artış %13,78 oldu. Aynı şekilde bir önceki yılın mart ayına kıyasla ise endeks %37,94 oranında yükseldi. Ayrıca on iki aylık ortalamalara göre ise %55,70’lik bir artış yaşandı.

Ulaştırma ve Depolama Hizmetlerinde Belirgin Artış

Geçen yılın aynı dönemine göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde %30,09’luk bir artış görülürken, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde %43,58’lik bir yükseliş kaydedildi. Bilgi ve iletişim hizmetlerinde %47,62, gayrimenkul hizmetlerinde %36,20, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %48,78, idari ve destek hizmetlerinde ise %41,51 oranında artış yaşandı.

Bir önceki aya göre ise, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde %2,20, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde %2,70, bilgi ve iletişim hizmetlerinde %1,92, gayrimenkul hizmetlerinde %2,96, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %2,45, idari ve destek hizmetlerinde ise %1,72 oranında artış kaydedildi.

Related Posts

Bakan Kurum: 2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik.” dedi.

THY’den milyarlık zarar

THY, 2025 yılı ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. THY, yılın ilk 3 aylık bölümünde 1 milyar 818 milyon TL zarar etti.

Elektrik üretimi şubatta arttı

Türkiye’nin lisanslı elektrik üretimi şubatta önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,5 artarak 27 milyon 326 bin 453 megavatsaat oldu.

Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 3 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 62 milyon 66 bin 491 dolara ulaştı.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir