Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Taze Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, Kurban Bayramı yaklaşırken taze et tüketiminde önemli tavsiyelerde bulundu.

Etlerin 24 Saat Dinlendirilmesi Gerektiğine Dikkat Çekti!

Taze et tüketiminin sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açabileceğini belirten Dr. Gündoğan, “Taze etin henüz gevşememiş kaslar içerdiği için erken tüketilmesi kabızlık, karın ağrısı, gaz ve hazımsızlık gibi sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden etler kesildikten sonra en az 24 saat dinlendirilmeli ve kasların gevşemesi beklenmeli” dedi.

Hijyen Kurallarına Önem Verilmesi Gerektiğini Vurguladı!

Dr. Gündoğan, etin kesim, saklama ve pişirme süreçlerinde hijyen kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini belirtti. Ellerin özellikle çiğ et temasından sonra mutlaka yıkanması gerektiğini söyledi.

Fazla Et Tüketiminin Sağlık Sorunlarına Davetiye Çıkarabileceğini Açıkladı!

Uzm. Dr. Gündoğan, uzun süre ve fazla miktarda et tüketiminin kolesterol yükselmesine, gut ataklarına ve karaciğer-böbrek rahatsızlıklarına sebep olabileceğini belirtti.

Etin Haşlama veya Izgara Şeklinde Tüketilmesi Önerisinde Bulundu.

Eti haşlama veya ızgara şeklinde tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirten Dr. Gündoğan, yağlı pişirme yöntemlerinden kaçınılması gerektiğini ve yanında salata, sebze veya tam tahıllı ürünlerin tüketilerek dengeli bir beslenme sağlanması gerektiğini söyledi.

Diyabet, Hipertansiyon ve Kalp Hastalarının Dikkat Etmesi Gerektiğini Söyledi!

Bayram süresince diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Gündoğan, bu hastaların tatlı ve şekerli gıdalardan uzak durmalarını, su tüketimlerini artırmalarını ve hafif egzersizler yapmalarını önerdi.

Hafif Egzersizlerin Yapılmasını Tavsiye Etti!

Bayram süresince aşırı yemek tüketiminden kaçınılması gerektiğini ve gün içinde hafif egzersizlerin yapılmasının faydalı olacağını belirten Dr. Gündoğan, sağlıklı bir bayram geçirilmesi için bu noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Related Posts

İdrar yolu enfeksiyonu vakaları artıyor: ‘Tekrarlıyorsa araştırılmalı!’

Enfeksiyonun yaz aylarında ortak alan kullanımı, yetersiz sıvı alımı ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesinden kaynaklandığını belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, “Hijyen kurallarına dikkat edilmeli. Sıvı alımı sadece yaz aylarında değil, yılın her döneminde önemli. Ancak yazın özellikle artan sıcaklıklarla birlikte vücuttan sıvı kaybı da fazla oluyor. Bu dönemde daha da dikkatli olmak lazım” dedi.

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Kahvaltıda yiyenin zekası tavan yapıyor! Çinlilerin sırrı, Karatay’ın favorisi, süper besin

Sağlıklı beslenme denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır beslenme alışkanlıklarımız konusunda ezber bozan önerileriyle dikkat çekiyor. Kendisi, yaşına rağmen dinç ve sağlıklı bir yaşam sürmesiyle de söylediklerinin en büyük kanıtı. Peki, Canan Karatay’ın kahvaltı önerileri neler?

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.