Vegan Beslenme Pazarı Hızla Büyüyor

Vegan Beslenme Pazarı Türkiye’de Hızla Büyüyor

Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nden Dr. Öğretim Görevlisi Gizem Kurt’un açıklamalarına göre, vegan beslenme pazarının Türkiye’de hızla geliştiği belirtiliyor. 2030’a kadar 152 milyar dolarlık bir pazar olacağı öngörülen vegan beslenme sektörü, markalar için büyük fırsatlar sunuyor.

Dr. Gizem Kurt, hayvansal ürünleri tüketmek istemeyen kişilere yönelik bitki bazlı alternatiflerle pazarda büyük bir boşluk olduğunu belirtiyor. V-Label’ın FMCG Gurus ile yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de vegan tüketicilerin sayısında 2014-2020 yılları arasında yüzde 395’lik bir artış yaşandığı ortaya çıktı.

Vegan Beslenme Pazarı Gelecekte Stratejik Bir Rol Oynayacak

Uzmanlık alanı tüketici davranışları ve pazarlama olan Dr. Gizem Kurt, vegan beslenme pazarının gelecekte daha da önemli bir rol oynayacağını vurguluyor. Veganlığın artık hayvan hakları savunuculuğu ve sağlıklı beslenmeyle ilişkilendirildiğini belirten Kurt, bu sektörün göz ardı edilemez bir büyüklüğe ulaştığını ifade ediyor.

Kurt’a göre, vegan ürünlere ilgi arttıkça üreticilerin yenilikçi ürünler geliştirmek için büyük fırsatları var. Badem sütünden pirinç peynirine kadar pek çok bitkisel alternatifin sunulduğu sektör, tüketicilere çeşitlilik sunarak pazarda tutunmaya çalışıyor.

Sürdürülebilirlik Açısından Vegan Beslenme Önemli Bir Adım

Dr. Gizem Kurt, hayvancılık endüstrisinden kaynaklanan metan salınımının yüzde 40’ına yakınının insan kaynaklı olduğunu vurguluyor. Bitkisel beslenmenin artmasıyla daha sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlanabileceğini belirten Kurt, bu trendin açlık çeken insan sayısını azaltabileceğini söylüyor. Araştırmalar, hayvanları beslemek yerine insanların direkt olarak bitkisel gıdalar tüketmelerinin dünya açlığını azaltabileceğini ortaya koyuyor.

İzmir’den bildirildi.

Related Posts

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da sitelerdeki aidat fiyatlarının 500 liradan başlayıp, 120 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Kapar, “Bunların içerisinde havuz, özel plaj, güvenlik, spa merkezleri, kişiye özel bahçıvan, teknik servis, akıllı ev sistemleriyle entegre edilmiş bir aidat düzeni var”

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

Revize üstüne revize edilmişti: Bakan Şimşek’ten enflasyonda düşüş açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın tahminlerine uygun olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin desteklendiğini ve ekonomiye yönelik adımların sürdüğünü belirtti.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

TİGEM’in 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri açıklandı.