Yeni kabine için dikkat çelen iddia: Beş bakan değişebilir

AKP Kongresinde Bakanlık Değişiklikleri Gündemde

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yerine yeni isimlerin gelmesi gündemde.

AKP’nin 8. olağan kongresi mayıs ayına planlanmışken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kongre tarihi 23 Şubat’a çekildi.

Parti kaynakları, bu hafta merkez yönetim kurulu içinden üç kişilik bir ekip oluşturularak parti tüzüğünün gözden geçirileceğini belirtiyor.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, AKP’li yetkililere göre, kongrede bazı milletvekillerinin değişebileceği vurgulanırken “söylem birliği oluşturma” önemli bir nokta olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, Erdoğan’ın bu haftaki AKP Grup Toplantısı’nda İYİ Parti’den istifa eden Kürşad Zorlu ile DEVA Partisi’nden ayrılan Selma Aliye Kavaf’a rozetlerini takacağı konuşuluyor.

Zorlu’ya ise kabine değişikliğinde bakanlık teklif edilebileceği konuşuluyor.

‘AKŞENER, RAHATSIZ EDER’

Kabinede dikkat çeken değişikliklerin olacağı beklenirken, beş bakanın hedefte olduğu belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yerine yeni isimlerin gelmesi olası.

Şimşek ve Memişoğlu’na AKP tabanından gelen şikayetlere vurgu yapılırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da değişeceği konuşuluyor.

Eski İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı iddiaları reddedilirken, Akşener’in AKP tabanında rahatsızlık yaratacağı gerekçe gösteriliyor.

Related Posts

O ülkede kadınlar da zorunlu askerlik yapacak

Danimarka, ordusunu güçlendirmek amacıyla kadınları da zorunlu askerlik kapsamına alıyor. 11 Haziran’da Danimarka Parlamentosu’nda kabul edilen yasa bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Buna göre, 1 Temmuz 2025’ten itibaren 18 yaşına basan tüm kadınlar …

İçişleri Bakanlığı açıkladı: 30 gün içinde başvurmayan ehliyet sahipleri hakkını kaybedecek

31 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla eski tip ehliyet kullanımının sona ereceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, halihazırda sürücü belgesini yenilemeyen 4 milyona yakın sürücüye çağrı yaptı. Bakanlık, 30 gün içinde ehliyetlerini yenilemeyenlerin trafiğe çıkmayacağını hatırlatırken, eski ehliyet sahipleri ağustos ayı itibarıyla yenileme işlemi için 7 bin 438 TL ödemek zorunda kalacak.

Kaymakamlıktan Beyoğlu’nda eylem yasağı kararı

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesapları üzerinden bugün için toplanma çağrıları yapıldığının anlaşıldığı belirtildi. Yapılmak istenilen toplanmaların, kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere sebebiyet …

Hainler ikinci Habur tiyatrosu hazırlıyor

20-30 kişilik terörist grubunun, Süleymaniye’ye gideceği, törenle silah bırakacağı sonra da inlerine döneceği ortaya çıktı. Hainler bunu da ‘iyi niyet’ olarak savundu.

Bodrum’da yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, büyük korku yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangında yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, alevler Mumcular Cezaevi ve sanayi sitesine yönelince büyük korku yaşandı. Vatandaş ve ekipler yangını önlemek için yoğun mücadele verdi.

Trump’tan peş peşe Gazze mesajları: ‘Anlaşmayı yapın, esirleri eve getirin’

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarına ilişkin yeni bir paylaşım yaptı. Trump, Hamas ve Tel Aviv yönetimine anlaşması gerektiğini belirterek, esirlerin evlerine dönmesi gerektiğini kaydetti. İsrailli yetkililer ise Trump’ın açıklamasına karşın Netanyahu yönetiminin ateşkese niyetli olmadığını bildirdi.