Sermaye Piyasası Kurulu Duyurusuyla Şirketler Geri Alım Programlarına Yöneliyor
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), borsadaki son gelişmelerin ardından, şirketlerin yönetim kurulu kararıyla geri alım programı başlatabileceğini ve mevcut programlara esneklik sağlanacağını duyurdu.
Bu duyurunun ardından birçok şirket geri alım açıklamaları yapmaya başladı.
THY’den Geri Alım Kararı
Türk Hava Yolları, Borsa İstanbul’da pay geri alımı gerçekleştirirken, KAP bildirimine göre, toplam 166 bin TL nominal tutarlı işlemler 298,25-299,00 TL aralığında gerçekleştirildi. Banka en son 14 Ekim 2024 tarihinde pay geri alımı yapmıştı.
Halkbank’tan İlk Geri Alım
SPK’nın kararının ardından harekete geçen bir diğer şirket ise Halkbank oldu. Kamu bankası 22 ay sonra ilk kez Borsa İstanbul’da pay geri alımı yaptı.
Banka’dan KAP’a yapılan açıklamaya göre, toplam 2 milyon TL nominal tutarlı işlemler 21,16-21,24 TL aralığında gerçekleştirildi. Banka en son 26 Mayıs 2023 tarihinde pay geri alımı yapmıştı.
Doğan Holding’ten Önemli Karar
Doğan Holding, 1,5 milyar TL’lik hisse geri alım programını genel kurul onayına sunmaya karar verdi.
Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, geri alım için ayrılan fon tutarının 1,5 milyar TL olduğu ve bu fonun holdingin kendi kaynaklarından karşılanacağı belirtildi. Ayrıca, pay başına brüt 0,31 TL, net 0,26 TL peşin kâr payı ödemesi teklif edileceği açıklandı.
More Stories
Karacasu’da Sosyal Konut Projesi Kura Çekimi
Vegan Beslenme Pazarı Hızla Büyüyor
Dikili’de 600 kg Deniz Patlıcanı Ele Geçirildi